Omena-kaurapaistos

4–6 annosta 40 minuuttia
Kaurainen ja kanelinen kotimaisista omenoista tehty paistos on syksyn paras herkku
Omena-kaurapaistos
Arvioi: (264 kpl)

Ainekset

  • 5–6 isoa omenaa
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
  • 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pese omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kuorineen. Laita reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja fariinisokeria.

Sekoita rasva, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 225 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, täyteläistä vaniljakastiketta tai vaniljavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker