Omena-kaurapaistos

Kaurainen ja kanelinen kotimaisista omenoista tehty paistos on syksyn paras herkku

4–6 annosta

40 minuuttia

Arviot (1402 kpl)

Ainekset

5–6 isoa omenaa
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kuorineen. Laita reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja fariinisokeria.

Sekoita rasva, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 225 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, täyteläistä vaniljakastiketta tai vaniljavaahtoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?