Omena-inkiväärihillo

5–6 purkkia à 2 dl 1 tunti
Todella kipakka omena-inkiväärihillo hurmaa pateen tai liharuokien kaverina ja maistuu myös paahtoleivän päällä.
Omena-inkiväärihillo
Arvioi: (90kpl)

Ainekset

  • 800 g kuorittuja omenoita pilkottuna
  • 200 g kuorittua inkivääriä ohuina viipaleina
  • 2 dl vettä
  • 500 g Dansukker Hillosokeria

1. Mittaa omenat, inkivääri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä 10–20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Sekoita välillä.

2. Jäähdytä vartti ja purkita hillo. Siirrä jäähtyneet purkit jääkaappiin. Hilloa voi tarjota valmistusta seuraavana päivänä, silloin sen rakenne on muodostunut ja maut tasaantuneet. Säilytä mieluiten jääkaapissa.

Kipakka omena-inkiväärihillo hurmaa pateen tai liharuokien kaverina ja maistuu myös paahtoleivän päällä.

Huom! Hillo on todellisen inkiväärin ystävän suosikki, sillä tuoretta inkivääriä käytetään 200 g.

Reseptin on laatinut

Dansukker