Oliivi-paprikaleipä

1–2 kpl noin 1 tunti
Oliivit ja paprikakuutiot maustavat italialaistyyppistä leipää, joka nautitaan lämpimänä.
Oliivi-paprikaleipä
Arvioi: (42kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1/2 palaa (25 g) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • noin 6 dl sämpyläjauhoja

Pinnalle

  • 1 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 vihreää paprikaa pieninä kuutioina
  • 1/2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 dl oliiveja

Sekoita vesi, hiiva, suola, leipäsiirappi ja oliiviöljy. Lisää jauhot hyvin vaivaten. Peitä taikina ja anna sen kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivinpaperoi uunipelti ja ripottele sämpyläjauhoja paperille. Kumoa taikina pellille ja taputtele yhdeksi tai kahdeksi ohueksi leiväksi.

Valuta leipäsiirappi- ja oliiviöljyraidat päälle. Ripottele paprikakuutiot ja oliivit pinnalle ja painele ne kädellä taikinan pintaan kiinni.

Paista 225–250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nauti lämpimänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker