Nyhtökaurapyörykät ja wasabi-jogurttikastike

30 kpl 45 minuuttia
Nyhtökaurasta valmistat herkulliset pyörykät lounaaksi tai vaikkapa illanistujaispöytään.
Nyhtökaurapyörykät ja wasabi-jogurttikastike
Arvioi: (32kpl)

Ainekset

  • 250 g nyhtökauraa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ ruukku basilikaa tai korianteria
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Paistamiseen

  • öljyä

Wasabi-jogurttikastike

  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl wasabia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl Dansukker Muscovadosiirappia

Laita nyhtökaura tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.

Sekoita korppujauhot, tomaattimurska ja muscovadosiirappi isossa kulhossa ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon hienonnettuina sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Hienonna joukkoon vielä basilikaa tai korianteria. Lisää nyhtökaura, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita ainekset tasaiseksi. Pyöritä palloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.

Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon wasabia, seesaminsiemeniä ja muscovadosiirappia. Tarkista maku.

Vinkki!
Jos käytät maustettua nyhtökauraa, voit vähentää mausteiden määrää.

Voit korvata nyhtökauran Härkiksellä.

Käytä vegaaniseen kastikkeeseen kasvipohjaista jogurttia.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker