Nugaalla ja pähkinäkinuskilla täytetyt mantelimassavuoat

noin 25 kpl 1 tunti
Nämä manteliset herkkuleivokset täytetään nugaalla, pähkinöillä ja kinuskilla.
Nugaalla ja pähkinäkinuskilla täytetyt mantelimassavuoat
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 150 g manteleita tai mantelijauhetta
  • 2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen

Täyte

  • 100 g pehmeää nugaata (esim. Marabou Dubbel Nougat)

Kinuski

  • 200 g pähkinöitä valinnan mukaan
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Kalttaa, kuori ja jauha mantelit. Sekoita jauhetut mantelit, tomusokeri ja valkuainen kiinteäksi taikinaksi. Painele taikina pieniin foliovuokiin ja aseta vuoat pellille.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 12 minuuttia. Paloittele tällä välin nugaa niin, että paloja on yhtä paljon kuin vuokia. Pane jokaiseen vuokaan nugaapala heti otettuasi vuoat uunista.

Sekoita kerma, siirappi ja sokeri kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää. Sekoita silloin tällöin. Lisää pähkinät kinuskin joukkoon ja jaa pähkinäkinuski vuokiin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker