Nopeat munkit

noin 40 kpl ½ tuntia
Tällä ohjeella pienet sokerimunkit valmistuvat alusta loppuun jopa alle puolessa tunnissa.
Nopeat munkit
Arvioi: (184kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • (1/4–1/2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta)

Uppopaistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Sekoita munat ja maito. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Huomioi, että taikina on löysempää kuin munkkitaikinat yleensä.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kokeile lämpötilaa pudottamalla nokare taikinaa öljyyn. Jos öljy alkaa poreilla ja taikinapala kypsyä, on öljy riittävän kuumaa.

Tiputa ruokalusikalla taikinaa öljyyn lähellä öljyn pintaa. Tarkkaile paistumista ja käännä munkit reikäkauhalla ympäri. Nosta valumaan talouspaperin tai ritilän päälle. Pyörittele vielä lämpimät munkit Siro-sokerissa. Voit myös tehdä kuorrutuksen Dansukker tomusokereista ja tilkasta vettä.

Pikamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Vinkki!
Tällä ohjeella munkit valmistuvat alusta loppuun jopa alle puolessa tunnissa. Kun käytät valmistuksen apuna ruokalusikkaa, saat suunnilleen kananmunan kokoisia munkkeja.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

Reseptin on laatinut

Dansukker