Nokkosletut

Valmista kevään ensimmäisistä nuorista nokkosista herkullisia nokkoslettuja. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

reilusti vettä
7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
voita tai rypsiöljyä
Puolukkahillo
1 l puolukoita
n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä. Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.

Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.

Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.

Valmista seuraksi puolukkahillo.

Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Tee pinaattilettuja käyttämällä 150 g sulatettua pakastepinaattia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.