Nokkosletut

1 tunti
Valmista kevään ensimmäisistä nuorista nokkosista herkullisia nokkoslettuja. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.
Nokkosletut
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • reilusti vettä
  • 7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen

  • voita tai rypsiöljyä

Puolukkahillo

  • 1 l puolukoita
  • n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä. Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.

Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.

Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.

Valmista seuraksi puolukkahillo.

Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Tee pinaattilettuja käyttämällä 150 g sulatettua pakastepinaattia.

Reseptin on laatinut

Dansukker