Nekut

noin 20 kpl 75 minuuttia
Vanhan ajan nekut tehdään kermasta, siirapista, mantelirouheesta ja korppujauhosta.
Nekut
Arvioi: ( 1 kpl)

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 1/4 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 50 g rouhittuja manteleita

Pane kerma, siirappi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta välillä sekoittaen niin kauan, kunnes pisara seosta kylmään veteen tiputettuna hyytyy. Lisää korppujauhot ja keitä vielä muutama minuutti. Lisää mantelirouhe. Jaa massa esimerkiksi lumeen, suolaan tai sokeriin upotettuihin voipaperitötteröihin. Anna jähmettyä kylmässä ja säilytä viileässä paikassa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker