Naudan fileepihvit, konjakki-kermakastike ja bataattisose

4 annosta 1 tunti
Paista sunnuntaina kunnon pihvit ja tarjoile ne herkullisen konjakki-kermakastikkeen ja bataattisoseen kera.
Naudan fileepihvit, konjakki-kermakastike ja bataattisose
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Konjakki-kermakastike

  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl konjakkia
  • 2 rkl viherpippureita murskattuna
  • 1–2 tl sinappia
  • (suolaa)

Bataattisose

  • n. 800 g bataattia
  • vettä
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan
  • 1/4–1/2 tl kuivattua rakuunaa

Ota liha tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Leikkaa liha muutaman sentin paksuisiksi pihveiksi ja nuiji kevyesti nyrkillä painellen. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin.

Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes osa nesteestä haihtuu ja kastike sakenee. Tarkista maku.

Kuori bataatti ja keitä se suolalla maustetussa vedessä. Laita vettä sen verran, että bataattipalat peittyvät. Siivilöi mahdollisesti ylijäänyt keitinliemi. Soseuta bataatit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja kuivatulla rakuunalla. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Reseptin on laatinut

Dansukker