Nallepiparkakut

noin 30 kpl vrk + 1 tunti
Anna vaikka lahjaksi hauskoja nalletikkareita. Pipareihin on painettu tikku heti uunista ottamisen jälkeen.
Nallepiparkakut
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl kahvi- tai kuohukermaa
  • 4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 2 ½ tl ruokasoodaa
  • 1 rkl vettä
  • 10–11 dl vehnäjauhoja

1. Mittaa kerma, fariinisokeri ja siirappi kattilaan yhdessä mausteiden kanssa. Kiehauta ja nosta liedeltä.

2. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää varovasti taikinaan. Lisää jauhot sekoittaen ja anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa suojattuna.

3. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta 7–8 päätä ja saman verran vartaloita. Rullaa osasta taikinaa pieniä käsiä ja jalkoja. Paina silmät marsipaanityökalulla tai pienen lusikan tai veitsen kärjellä tai koristele myöhemmin tomusokeritahnalla. Paista nallepiparkakut uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Halutessasi nalletikkareita paina jokaiseen nalleen makeistikku heti uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki!
Jos haluat koristella piparkakut, sekoita munanvalkuaisen (tai veden) joukkoon tomusokeria, kunnes saat paksun, pursotettavan tahnan. Voit värjätä kuorrutetta pienellä määrällä elintarvikeväriä.

Perinteisten joulupiparkakkujen ohjeen löydät täältä.

Reseptin on laatinut

Dansukker