Mutakakku

45 minuuttia
Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Mutakakku
Arvioi: (64kpl)

Ainekset

  • 150 g voita
  • 400 g tummaa suklaata
  • 2 rkl vettä
  • 6 munaa
  • 1 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria
  • tuoreita vadelmia

Säädä uuni lämpenemään 200–225 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottelemaan. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä suklaaseos ja taikina. Lisää lopuksi 1/3 valkuaisvaahdosta joukkoon kunnolla sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinaan varovasti nostellen.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota varovasti hieman jäähtyneen kakun ympäriltä vuoan reunat. Siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker