Mustikkapiiras

30 palaa 55 minuuttia
Leivo pellillinen mustikkapiirakkaa! Taikinassa on piimää ja päälle ripotellaan kauramurua.
Mustikkapiiras
Arvioi: (40kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 9 dl vehnäjauhoja
    • 2 dl kaurahiutaleita
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl soodaa
    • 5 dl piimää
    • 2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 200 g margariinia tai voita sulatettuna

    Pinnalle

    • 7 dl (400 g) mustikoita

    Kauramuru

    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 3 dl kaurahiutaleita
    • 100 g jääkaappikylmää margariinia tai voita paloiteltuna

    Viimeistelyyn

    • Dansukker Tomusokeria

    1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti (n. 40 x 30 cm).

    2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu rasva ja siirappi kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita aineet taikinaksi. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.

    3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.

    4. Paista uunissa 30–35 minuuttia.

    5. Paloittele lämmin piiras ja siivilöi tomusokeripilvi palojen päälle.

    6. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker