Mustikkapiiras

Katso ohje ja leivo pellillinen mustikkapiirakkaa! Taikinassa on piimää, siirappia ja kaurahiutaleita. Mustikkapiiraan päälle ripotellaan kauramurua.

30 palaa

55 minuuttia

Arviot (110 kpl)

Ainekset

Taikina
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl soodaa
5 dl piimää
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
200 g margariinia tai voita sulatettuna
Pinnalle
7 dl (400 g) mustikoita
Kauramuru
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g jääkaappikylmää margariinia tai voita paloiteltuna
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti (n. 40 x 30 cm).

2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu rasva ja siirappi kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita aineet taikinaksi. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.

3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.

4. Paista uunissa 30–35 minuuttia.

5. Paloittele lämmin piiras ja siivilöi tomusokeripilvi palojen päälle.

6. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.