Mustikkapai

1 tunti
Murotaikinaisen mustikkapiirakan kannen alle kätkeytyy herkullinen täyte.
Mustikkapai
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 l mustikoita
  • (osa vadelmia)
  • 2 dl Dansukker Hillosokeria tai Hillo-marmeladisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita pehmeä rasva ja sokerit. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut jauhot. Anna taikinan levähtää viitisentoista minuuttia kylmässä.

Painele noin 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kauli toinen taikinapala kelmun välissä piiraan päälle sopivaksi kanneksi.

Kaada mustikkatäyte vuokaan ja aseta kansitaikinalevy päälle. Pistele kuori haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja piiras on kypsä.

Anna jäähtyä hieman ja seulo pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker