Mustikkakiisseli

4 annosta
Mustikkasoppa maistuu niin kesällä kuin talvella välipalana, jälkiruokana tai eväänä.
Mustikkakiisseli
Arvioi: (133kpl)

Ainekset

  • 4½ dl vettä
  • 1–2 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ l mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puhdistetut mustikat joukkoon ja keitä varovasti 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, niin kiisseli ei kuorretu. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmänä maidon tai kermavaahdon kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker