Mustikkajäätelö

valmista jäätelöä noin 1 l 12 tuntia
Kardemummalla maustettu mustikkajäätelö on herkullinen kesäjälkiruoka.
Mustikkajäätelö
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

    Mustikkakastike

    • 4 dl (200 g) mustikoita
    • 1 ½ dl vettä
    • 1 maustemitallinen kardemummaa
    • ¾ dl Dansukker Hillosokeria

    Jäätelöön

    • 4 dl kuohukermaa
    • 5 kananmunan keltuaista
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

    Mittaa mustikkakastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua lempeästi kuplien kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi vaaleaksi. Lisää kermavaahto joukkoon. Sekoita mustikkakastike huolettomasti jäätelöseokseen.

    Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa. Tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.

    Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mustikkajäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker