Mustikkaiset marenkileivokset

noin 14 annosta 1½ tuntia
Pursotetut marenkileivokset täytetään kerma-vaniljarahkaseoksella ja mustikoilla.
Mustikkaiset marenkileivokset
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 3 munanvalkuaista
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte

  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100–150 g mustikoita

Vaahdota huoneenlämpöiset munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Pursota marenkimassa muffinivuokiin.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 125 asteessa noin tunti.

Vaahdota vispikerma, lisää vaniljarahka ja mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon mustikat.

Leikkaa marenkileivoksiin varovasti halkeama ja täytä se mustikkaisella täytteellä. Tarjoa heti tai nosta hetkeksi jääkaappiin.

Vinkki!
Paista marengit etukäteen ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker