Mustikkainen marenkirullakakku

Mustikkainen marenkirullakakku sopii tarjottavaksi vaikka itsenäisyyspäivänä.

6–8 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl maissitärkkelystä
½ dl kookoshiutaleita

Täyte
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1–2 dl mustikoita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
1–2 dl mustikoita

Ohjeet

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää mantelijauhe, maissitärkkelys ja kookoshiutaleet käännellen.

Pursota seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tankoina suorakaiteen muotoon.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat ja sokerit. Tarkista maku. Levitä täyte marenkilevyn päälle ja kääri rullalle.

Leikkaa rullat 3–4 cm leveiksi viipaleiksi ja laita ne kukan muotoon tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota tai levitä kerma torttupalojen päälle ja koristele mustikoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.