Mustikka-valkosuklaamuffinit

10–12 kpl 35 minuuttia
Herkkumuffinit mustikasta ja valkosuklaasta! Kokeile myös vadelmia. Koristele halutessasi kermavaahdolla.
Mustikka-valkosuklaamuffinit
Arvioi: (376kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 dl sulatettua voita tai öljyä
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl (pakaste)mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Paloittele valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä työlaudalla. Kääntele se taikinaan mustikoiden kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki!
Koristele muffinit halutessasi kermavaahdolla ja tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla. Käytä kuitenkin taikinassa tavallisia mustikoita tuoreena tai pakasteena. 

Reseptin on laatinut

Dansukker