Mustaherukkasorbetti

4–6 annosta 12 tuntia
Valmista jälkiruoaksi klassista mustaherukkasorbettia mintulla maustettuna.
Mustaherukkasorbetti
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 300 g mustaherukoita, soseutettuna
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja sekoita vaahdon joukkoon yhdessä hienonnetun mintun kanssa. Laita pakastimeen vähintään yön yli. Vatkaa seosta alussa muutaman kerran puolen tunnin välein. Lusikoi sorbetti jälkiruokakulhoihin ja tarjoa hieman pehmenneenä jälkiruoaksi.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata osan mustaherukoista esimerkiksi miedommilla vadelmilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker