Mustaherukkakakku

Mustaherukka ja suklaa on yhdistelmä aikuiseen makuun. Tässä hieman haasteellisemmassa kakussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.

10 palaa

2 tuntia + 2 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Suklaatorttupohja
3 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ rkl maissitärkkelysjauhetta
8 keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 valkuaista
Keksipohjat (2 kpl)
100 g margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 keltuainen
1 ps (80 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl mustaherukoita
4 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mustaherukkahilloa
Päälle
Dansukker Tomusokeria
pitahaya- tai muuta koristeellista hedelmää

Ohjeet

1. Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista valkoiseksi vaahdoksi.

2. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä keltuaiset varovasti käännellen nuolijalla valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti joukkoon.

4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteen lämmössä hiukan keskitason yläpuolella.

5. Levitä leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja sen päälle jäähtymään.

6. Sekoita kaikki murotaikinan raaka-aineet keskenään. Puolita taikina ja muovaa palat kahdeksi palloksi. Kääri taikinapallot tuorekelmuun ja pidä niitä kylmässä puoli tuntia.

7. Kauli toinen taikinapallo levyksi. Pane irtopohjavuokaan (ø 22 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja nosta taikinalevy sen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Irrota keksipohja vuoasta ja paperista ja paista samoin toinen keksipohja samassa vuoassa.

8. Painele täytteen marjat siivilän läpi soseeksi. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja hillo.

9. Sivele neljännes täytettä ensimmäisen keksipohjan päälle. Leikkaa suklaatorttulevystä kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen niistä kakulle, jaa päälle mustaherukkahillo ja nosta päälle toinen suklaatorttulevystä leikattu levy. Levitä päälle kolmannes jäljellä olevasta täytteestä ja nosta päällimmäiseksi jäljellä oleva keksipohja.

10. Sivele yli jäänyt täyte kakun ulkoreunalle. Säästä halutessasi hiukan kakun reunoille pursotettavaksi.

Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät kostua helposti leikkautuviksi.

11. Koristele torttu juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja pitahaya-hedelmän lohkoilla.

Vinkki!
Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.