Mustaherukkakakku

10 palaa 2 tuntia + 2 tuntia
Mustaherukka ja suklaa on yhdistelmä aikuiseen makuun. Tässä hieman haasteellisemmassa kakussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.
Mustaherukkakakku
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Suklaatorttupohja

    • 3 ½ rkl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaakaojauhetta
    • 2 ½ rkl maissitärkkelysjauhetta
    • 8 keltuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 4 valkuaista

    Keksipohjat (2 kpl)

    • 100 g margariinia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 keltuainen
    • 1 ps (80 g) mantelijauhetta
    • 1 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 1 dl mustaherukoita
    • 4 dl kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 dl turkkilaista jogurttia
    • 1 dl mustaherukkahilloa

    Päälle

    • Dansukker Tomusokeria
    • pitahaya- tai muuta koristeellista hedelmää

    1. Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista valkoiseksi vaahdoksi.

    2. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.

    3. Yhdistä keltuaiset varovasti käännellen nuolijalla valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti joukkoon.

    4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteen lämmössä hiukan keskitason yläpuolella.

    5. Levitä leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja sen päälle jäähtymään.

    6. Sekoita kaikki murotaikinan raaka-aineet keskenään. Puolita taikina ja muovaa palat kahdeksi palloksi. Kääri taikinapallot tuorekelmuun ja pidä niitä kylmässä puoli tuntia.

    7. Kauli toinen taikinapallo levyksi. Pane irtopohjavuokaan (ø 22 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja nosta taikinalevy sen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Irrota keksipohja vuoasta ja paperista ja paista samoin toinen keksipohja samassa vuoassa.

    8. Painele täytteen marjat siivilän läpi soseeksi. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja hillo.

    9. Sivele neljännes täytettä ensimmäisen keksipohjan päälle. Leikkaa suklaatorttulevystä kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen niistä kakulle, jaa päälle mustaherukkahillo ja nosta päälle toinen suklaatorttulevystä leikattu levy.
    Levitä päälle kolmannes jäljellä olevasta täytteestä ja nosta päällimmäiseksi jäljellä oleva keksipohja.

    10. Sivele yli jäänyt täyte kakun ulkoreunalle. Säästä halutessasi hiukan kakun reunoille pursotettavaksi.

    Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät kostua helposti leikkautuviksi.

    11. Koristele torttu juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja pitahaya-hedelmän lohkoilla.

    Vinkki!
    Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker