Mustaherukkahyytelö

40 minuuttia
Perinteinen mustaherukkahyytelö on herkullinen broileriruokien lisuke.
Mustaherukkahyytelö
Arvioi: (104kpl)

Ainekset

  • 1 litra puolikypsistä mustaherukoista keitettyä, sokeroimatonta mehua
  • 800–1000 g Dansukker Taloussokeria

Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia sekoittamatta.

Tee hyytelökoe:

Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Kuori vaahto. Purkita pieniin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.


– 1 kg herukoita ja 3–4 dl vettä = noin litra mehua
– Hyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker