Mustaherukka-kermajäätelö

4–6 annosta 5 tuntia
Herkullinen mustaherukkajäätelö sisältää kerman lisäksi tuorejuustoa.
Mustaherukka-kermajäätelö
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mustaherukkaraita

  • 100 g mustaherukoita
  • ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Erottele munankeltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon glukoosisiirappi ja sokerit. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä vaahdot ja laita kulhossa kelmulla tai foliolla suojattuna pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa. Voit laittaa seoksen myös jäätelökoneeseen halutessasi.

Valmista mustaherukkaraita, kun jäätelö on vielä rakenteeltaan pehmeää.

Mittaa mustaherukat kasariin yhdessä hyytelösokeri Multin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä. Vatkaa mustaherukat ja tuorejuusto keskenään. Sekoita raita jäätelön joukkoon lusikalla tai haarukalla kevyesti käännellen. Anna jäätelön jähmettyä pakastimessa.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Reseptin on laatinut

Dansukker