Muscovado-vanilja-cupcakes

n. 10 kpl 40 minuuttia
Tumma Muscovado ruokosokeri ja vaniljakerma antavat mehevän maun kuppikakkutaikinalle.
Muscovado-vanilja-cupcakes
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 ¼ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 vaniljatankoa

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 100 g Dansukker Tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • pastaväriä

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna.
2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet kerman sekaan.
4. Lisää jauhoseos voiseokseen vuorotellen vaniljakerman kanssa.
5. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja väri ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki!
Muscovadosokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, jonka vuoksi taikinaan on lisätty ruokasoodaa.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Reseptin on laatinut

Dansukker