Muscovado-vanilja-cupcakes

n. 10 kpl 40 minuuttia
Tumma Muscovado ruokosokeri ja vaniljakerma antavat mehevän maun kuppikakkutaikinalle.
Muscovado-vanilja-cupcakes
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 ¼ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 vaniljatankoa

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 100 g Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna.
2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet kerman sekaan.
4. Lisää jauhoseos voiseokseen vuorotellen vaniljakerman kanssa.
5. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki!
Muscovadosokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, jonka vuoksi taikinaan on lisätty ruokasoodaa.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).

Mansikanmakuisella tomusokerilla saat kauniin vaaleanpunaisen värin kuorrutteeseen. Yhdistämällä Tomusokeria ja Mansikanmakuista tomusokeria saat erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä kuorrutteeseen.
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Reseptin on laatinut

Dansukker