Muscovado suklaakakku

10–12 annosta 45 minuuttia
Voit maustaa herkullisen täyteläisen suklaakakun chilillä ja liköörillä.
Muscovado suklaakakku
Arvioi: (95kpl)

Ainekset

  • 400 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 175 g voita
  • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
  • vadelmia tai tuoreita viikunoita

Kuumenna uuni 180–200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26–28 cm:n irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla.

Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa pehmeä voi, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet. Lisää suklaasula ja siivilöity jauhoseos taikinaan, koko ajan tasaisesti sekoittaen. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 20 minuuttia.

Ota kakku uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota se vuoasta suoraan tarjoiluvadille. Kakun kuuluu olla pehmeä keskeltä.

Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja vadelmien tai viikunoiden kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Vinkki!
Mausta kakku chilillä ja liköörillä.
Halkaise 1–2 pestyä punaista chiliä, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Mittaa puoli desiä galliano- tai sitruslikööriä kasariin ja lisää chilisilppu. Anna kiehahtaa. Jäähdytä ja sekoita suklaakakkutaikinaan.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker