Muroleivät

25 minuuttia
Perusmurotaikinasta leivot monenlaisia pikkuleipiä. Taikinan voi maustaa eri tavoin. Sen voi kaulita, muotoilla tai pursottaa. Myös pinnan voi koristella.
Muroleivät
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 200 g voita
  • 100 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 300 g (4 ½ dl) vehnäjauhoja
  • (1 tl leivinjauhetta)
  • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokereita
  • tilkka vettä, sitruunamehua tai kahvia
  • Dansukker Kanelisokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikinan voi tehdä myös vaahdottamatta mittaamalla kaikki ainekset yhtäaikaa monitoimikoneeseen. Anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa ja leivo pikkuleiviksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki!
Perusmurotaikinasta voi tehdä monenlaisia pikkuleipiä.

Taikinaan voi lisätä sitruunan tai appelsiinin kuorta ja tilkan mehua, kaakaota, kaakaotomusokeria tai kanelisokeria. Jauhetulla mantelilla tai pähkinällä tai kookoshiutaleilla voi korvata 1/3 jauhoista. Joukkoon voi lisätä myös hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä tai mantelimassaa.

Murotaikinan voi kaulita ja ottaa levystä muotilla pikkuleipiä, jotka voi paistamisen jälkeen sivellä hillolla ja asettaa kaksi pikkuleipää vastakkain. Pinnan voi koristaa tomusokerikuorrutuksella ja rakeilla.
Taikinan voi pursottaa pelille tai muovata tangoiksi, palloiksi tai kakkusiksi.
Taikinatangot voi pyörittää kanelisokerissa ja taivuttaa S-kirjaimen muotoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker