Mukikakut

2 mukia à 1,85 dl 5 minuuttia
Mukikakku mikrossa on helppo ja nopea suklaaherkku. Jaa mukillinen kakkua ystävän kanssa.
Mukikakut
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 60 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • ¼ dl kylmää vettä

1. Irrota ja rouhi yksi palarivi (20 g) suklaasta. Laita rasva ja paloiteltu suklaalevyn loppu mikrouunin kestävään kulhoon, sulata 450W:n teholla noin puoli minuuttia. Sekoita.

2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna, suklaa-rasvasula ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada puolet taikinasta mukeihin, jaa suklaarouhe päälle ja annostele lopputaikina suklaarouheen päälle. Kypsennä mikrouunissa 800W:n teholla 1 minuutti 45 sekuntia–2 minuuttia.

4. Mukikakku maistuu lämpimänä ja kylmänä. Jaa mukillinen kakkua ystävän kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker