Muhkea kääretorttu

20 palaa 15 minuuttia
Kuuden kananmunan kääretorttupohja
Muhkea kääretorttu
Arvioi: (180kpl)

Ainekset

    Ainekset

    • 6 kananmunaa
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
    • (1 tl leivinjauhetta)

    Täyte

    • 300 g hilloa

    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot (ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe) kevyesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina öljyllä sipaistun leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

    Pane puhdas leivinpaperi keittöpyyhkeen päälle työpöydälle ja ripottele ohut kerros Siro-sokeria pinnalle. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä pari minuuttia. Poista paistoleivinpaperi varoen. Levitä hillo kevein vedoin levylle ja rullaa torttu tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri keittiöpyyhe tortun ympärille, se auttaa torttua säilymään mahdollisimman pyöreänä.

    Vinkki!
    ihana täyte syntyy myös marjoista ja sokerilla maustetusta rahka-kermavaahdosta.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker