Muffinien perusohje

10–15 25 minuuttia
Perusohjeella leivottuja muffineita voi maustaa makunsa mukaan esim. suklaalla, marjoilla tai sitruunalla.
Muffinien perusohje
Arvioi: (773kpl)

Ainekset

  • 100 g margariinia
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.

2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.

3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa.

4. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin paperivuokiin tai muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mausta muffinitaikina halutessasi jollain seuraavista:

- 1 dl omenakuutiota, jotka on kieritelty Dansukker Kanelisokerissa

- 1–1 1/2 dl rouhittua suklaata

- 1 1/2 dl tuoreita tai pakastemarjoja

- 1 1/2 dl (hienonnettuja) rusinoita

- 2–3 tl piparkakkumaustetta

- 2 rkl kaakaojauhetta

- pienen luomusitruunan raastettu kuori ja tilkka sitruunamehua
 

Koristeluvaihtoehtoja:

- Dansukker Tomusokeria sellaisenaan päälle siroteltuna

- Tomusokerikuorrutus: 2 dl Dansukker Tomusokeria ja 1–2 rkl vettä

- Yllätysmuffini: paina pieni konvehti/makeinen muffinin sisään paistamisen puolivälissä ja koristele muffini vastaavalla makeisella paistamisen jälkeen.

- Jaa kypsä, jäähtynyt muffini kahtia ja täytä tuorejuustolla ja marjoilla.

Voit tehdä myös tiikerimuffineja. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan 1 rkl kaakaojauhetta. Kaada vuokiin sama määrä molempia taikinoita ja sekoita varovasti haarukalla, niin taikinasta tulee "tiikerikuvioinen".

Reseptin on laatinut

Dansukker