Minttuinen mustaherukkahillo

45 minuuttia
Mustaviinimarjahillo maustetaan kuivatulla mintulla tai muilla yrteillä.
Minttuinen mustaherukkahillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 l mustaherukoita
  • ½ dl vettä, mikäli käytät tuoreita marjoja
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • 1 tl kuivattua minttua

Puhdista marjat ja laita ne kattilaan veden kanssa. Mikäli valmistat hillon pakastemarjoista, ei vettä tarvitse lisätä. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä. 

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Mausta mintulla. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin puoli tuntia. Jos pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Mausta hilloa erilaisilla yrteillä tai hedelmien kuoriraasteilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker