Mifu-uuniperunat ja jogurttikastike

4 annosta 75 minuuttia
Mifu-proteiinivalmistetta voit käyttää lihan, kalan ja kanan korvikkeena ruoanlaitossa tai lisätä sitä niiden joukkoon.
Mifu-uuniperunat ja jogurttikastike
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 jauhoista isoa perunaa (Van Gogh tai Rosamunda)

Täyte

  • 5 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 2 tl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl hienonnettuja kaprismarjoja tai vihreitä oliiveja
  • 1 pieni sipuli tai hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia

Lisäksi

  • 2 rkl öljyä
  • 330 g (1 pkt) Mifu paistettavaa ruokaraetta (maustamaton)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½–1 punainen chilipaprika
  • (ripaus tacomaustetta)

Pese perunat ja töki niihin haarukalla reikiä. Kääri ne folioarkkeihin ja laita 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Tarkista kypsyys.

Valmista kastike. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hienonnettua basilikaa, siirappia, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä ja hienonnettuja kaprismarjoja tai vihreitä oliiveja. Hienonna joukkoon sipulia, ruohosipulia tai kevätsipulia. Tarkista maku.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää maustamaton mifu, hienonnettu valkosipulinkynsi, hienonnettua chilipaprikaa ja halutessasi ripaus tacomaustetta. Paista pintaan kaunis väri.

Jaa paistettu mifu halkaistuille uuniperunoille ja tarjoa seuraksi kylmää jogurttikastiketta.

Reseptin on laatinut

Dansukker