Mehevä suklaa-taatelikakku

16–20 palaa (gluteeniton) 40 minuuttia
Koristele kuorrutetut viski-taatelikakkupalat jouluisiksi leivoksiksi.
Mehevä suklaa-taatelikakku
Arvioi: (307kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl viskiä tai tummaa rommia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g voita tai margariinia
  • 125 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 150 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa

Pinnalle

  • suklaakuorrutus (ks. alla)
  • tai
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja siirrä se vuokaan (18 x 30 cm, reuna 3,5 cm).

Murskaa taatelipala kulhoon, lisää vesi ja viski tai rommi. Laita kulho mikrouuniin ja kuumenna pari minuuttia täydellä teholla. Sekoita haarukalla hillokkeeksi.

Sulata suklaa ja rasva.

Sekoita muscovadosokeri, jauhoseos, suklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kananmunat, suklaa-rasvasula ja taatelihilloke. Sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 18–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista suklaakuorrutus alla olevan ohjeen mukaan. Tai tarjoa kakku sellaisenaan tomusokerilla koristeltuna.

Suklaa-taatelikakun maku täyteläistyy parin päivän jääkaappisäilytyksessä.

Kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa. Ota kakku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuorruta sulanut kakku ohjeen mukaan.

Vinkki!
Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, käytä vehnäjauhoja 150 g (2½ dl).


Kuorrutus suklaa-taatelikakulle

150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia Original)
¾ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
150 g tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää suklaa hyvin sekoittaen. Levitä pehmeä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.

Laita kakku tunniksi jääkaappiin ennen paloittelua.

Vinkki!
Halutessasi koristele kakkupalat marjoilla tai hedelmäviipaleilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker