Mehevä kirsikkapitko

2 pitkoa 1½ tuntia
Muhkea vuokapitko kootaan pikkupullista ja kerrosten väli täytetään cocktailkirsikoilla ja mantelimassalla.
Mehevä kirsikkapitko
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  • 4 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl cocktailkirsikoiden lientä
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia tai voita

Täyte

  • 2 tölkkiä (à 125 g) cocktailkirsikoita
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 rkl kuumaa vettä

Pinnalle

  • kananmuna
  • Dansukker Rapeaa raesokeria
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria ja
  • noin 1 rkl vettä

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla.

2. Voitele kaksi leipävuokaa. Voit tehdä myös yhden vuokapitkon ja lopusta taikinasta pikkupullia. Silppua kirsikat ja valuta. Pehmennä mantelimassaa kiehautetulla vedellä.

3. Leivo taikina pikkupulliksi. Lado harvakseltaan pullia leipävuokaan ja lusikoi päälle mantelimassaa ja kirsikoita. Lado päälle toinen kerros pullia ja kohota toisen kerran.

4. Voitele pullat ja ripota päälle raesokeria. Paista vuokapullaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

Reseptin on laatinut

Dansukker