Mehevä juustokakku ja mausteiset siirappimarjat

10 annosta 1 vrk
Amerikkalainen juustokakku tarjotaan jouluna mausteisten siirappimarjojen kera.
Mehevä juustokakku ja mausteiset siirappimarjat
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 75 g leivontamargariinia tai voita
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl kanelia
    • 1 kananmuna
    • 150 g vehnäjauhoja (2 ½ dl)
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
    • 1 prk rahkaa (250 g)
    • 3 keltuaista
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
    • 2 tl perunajauhoja
    • 3 valkuaista

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokerit ja kaneli vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen hyvin vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon.

    Vuoraa irtopohjavuoan (ø 25 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

    Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi.

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

    Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

    Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa mausteisia siirappimarjoja tai vadelmakastiketta juustokakun kanssa.


    Mausteiset siirappimarjat

    1 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
    1 tl kanelia
    ½ tl inkivääriä
    2 dl karpaloita tai puolukoita

    Kuumenna siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Sekoita kuuma maustesiirappi jäisiin marjoihin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker