Maustesima

4 litraa vrk + n. viikko
Tuore inkivääri, kanelitangot, kardemumman siemenet ja sitruunankuori antavat mausteisen maun simalle.
Maustesima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 10 g (kuorittuna) tuoretta inkivääriä
  • 2 + 2 litraa vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tl kardemumman siemeniä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • herneenkokoinen pala tuorehiivaa
  • 1 luomusitruuna

Pulloihin

  • Dansukker Taloussokeria
  • rusinoita

Kuori inkivääri ja leikkaa 10 g:n pala ohuiksi viipaleiksi.

Laita isoon kattilaan (vetoisuus 5 litraa) 2 litraa vettä, inkivääriviipaleet, kanelitangot ja kardemumman siemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä (2 litraa) kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet. Lisää sitruunaviipaleet ja -kuoret kattilaan.

Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita.

Poimi sitruuna- ja inkivääriviipaleet sekä kanelitangot simasta. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa