Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

12 palaa 1 ½ tuntia
Jouluinen maustekakku on kuorrutettu maistuvalla ja helppotekoisella siirappi-suklaakastikkeella sekä puolukoilla.
Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla
Arvioi: (31kpl)

Ainekset

  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 125 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaviiliä tai piimää

Siirappi-suklaakastike

  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 100 g tummaa suklaata

Pinnalle

  • 2 dl jäisiä puolukoita

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm). 

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Mittaa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet kulhoon ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa 45–50 minuuttia, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä haaleaksi.

6. Valmista kastike hetkeä ennen tarjoilua: Kuumenna siirappi noin 50 asteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja jäähdytä hetken aikaa kunnes kastike on kinuskimaista. Valuta puolet kastikkeesta kakun päälle ja ripottele jäiset puolukat pinnalle. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki!
Kakku maistuu parhaimmalta huoneenlämpöisenä. Lämmitä jääkaapissa säilytettyä kakkua mikrouunissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker