Mausteiset piparkakku-ukot

50–80 kpl 12 tuntia
Pipariukot saavat makua perinteisistä mausteista ja mustapippurista. Voit käyttää inkiväärin, neilikan ja kanelin sijaan valmista piparkakkumaustetta.
Mausteiset piparkakku-ukot
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 1–2 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Kuorrute

  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 2–3 dl Dansukker Tomusokeria
  • muutama tippa vettä tai sitruunanmehua

Laita huoneenlämpöinen rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan ja anna voin sulaa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää vehnäjauho-soodaseos vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota muotilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7–10 minuuttia pipareiden koosta ja paksuudesta riippuen.

Valmista pikeerikuorrutus. Laita valkuainen kulhoon ja lisää puolet tomusokerista. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria tarvittaessa. Jatka vatkaamista.

Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pieni reikä pussin päähän. Koristele piparkakut mielesi mukaan pikeeriä pursottaen. Anna kovettua.

Vinkki!
Voit valmistaa taikinan myös pelkästä siirapista. Korvaa silloin sokeri tummalla siirapilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker