Mausteinen marjamalja

6 annosta 2 ½ tuntia
Helppo, nopea ja raikas joulujälkiruoka pakastemarjoista, glögimausteesta ja hyytelösokerista. Viimeistele annokset paahtosokerikoristeilla.
Mausteinen marjamalja
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 1 (25 g) glögimaustepussi
  • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
  • 600 g kotimaista marjasekoitusta (musta- tai punaherukka, mansikka, puolukka, karpalo, vadelma)

Paahtosokerikoriste

  • 1 dl Dansukker Taloussokeria tai Sirkku Palasokeria
  • 1 sitruunalohko

Viimeistelyyn

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Laita vesi ja glögimauste kattilaan, kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila liedeltä ja anna mausteen muhia kannen alla noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä niin että saat lientä 6–7 desiä. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri sekoittaen joukkoon. Keitä puoli minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois.

Jaa jäiset marjat jälkiruoka-astioihin ja annostele liemi päälle. Laita astiat jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Levitä leivinpaperi työpöydälle lieden lähelle. Ruskista sokeri paistinpannussa kauniin ruskeaksi, lisää sitruunasta puristettu mehu. Ota paahtunutta sokeria haarukalla pannusta pyörittävin liikkein ja tee kuvioita leivinpaperille. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Nosta kermavaahtonokareet marjahyytelöannosten päälle ja viimeistele sokerikoristeilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker