Marjakranssi

2 kpl 1 tunti
Rahkatäytteinen pullakranssi tuoreilla marjoilla on näyttävä kesäinen leivonnainen.
Marjakranssi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pullataikinapohja

    • 2,5 dl maitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 0,5 tl suolaa
    • 2 tl kardemummaa
    • 75 g voita tai margariinia
    • n. 7 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 750 g maitorahkaa
    • 3 kananmunaa
    • 1,5 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl perunajauhoja
    • 25 g voita tai margariinia sulatettuna
    • 1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Voiteluun ja pinnalle

    • 1 kananmuna
    • 3 rkl Dansukker Raesokeria

    Pinnalle

    • noin 1 l marjoja

    Hyytelökiille

    • 2 dl vettä
    • 1,5 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Valmista pullataikina. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Ota taikinapaloista 1/3 ja painele palat voideltuihin piirasvuokiin, ø 26-27 cm, pohjalle. Jaa loput taikinapalat kahtia ja pyöritä palat tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja siirrä kierteet vuokiin piirakoiden reunuksiksi.

    Kohota piirakkapohjat. Painele kohonnut reunus vuoan laitoihin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Jaa täyte vuokiin. Paista 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

    Levitä marjat täytteen päälle.

    Hyytelökiille: Kiehauta vesi kattilassa, lisää Hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen pinnalle, ensin ohuesti, sitten runsaammin.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker