Marjajäätelöpuikot

6–8 kpl 30 minuuttia + pakastus 5 tuntia
Itse tehdyt jäätelöpuikot saavat marjoista kauniin värin ja hyvän maun. Tee suklaasta pinnalle hieno koristelu.
Marjajäätelöpuikot
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 400 g mustikoita, vadelmia tai karhunvatukoita
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 4 keltuaista
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Koristeluun

  • 100 g tummaa tai valkosuklaata

1. Pane huuhdotut marjat kattilaan, lisää 1/2 dl sokeria ja keitä noin 3 minuuttia. Kaada seos tiheän siivilän läpi kulhoon (vain mehu käytetään).

2. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista vaahdoksi.

3. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää joukkoon marjamehu. Siivilöi seos ja anna jäähtyä.

4. Jaa seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään viisi tuntia.

5. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Koristele jäätelöpuikot suklaalla ja anna jähmettyä pakastimessa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker