Marjaisa semifreddo

10 annosta 20 minuuttia + 4 tuntia
Semifreddo on helppo jälkiruoka, jonka makua voit muunnella maustamalla erilaisilla hilloilla, marjoilla, keksinmuruilla, likööreillä ja suklailla.
Marjaisa semifreddo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 munanvalkuaista
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl murustettuja marenkeja
  • 1 dl murustettuja kaurakeksejä
  • muutama rivi valkosuklaata

Pinnalle

  • 3–4 dl tuoreita marjoja
  • muutama murustettu marenki
  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.

Vaahdota keltuaiset ja luomusiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.

Vaahdota vielä erikseen kuohukerma.

Yhdistä vaahdot keskenään ja mausta vaniljasokerilla, murustetuilla marengeilla ja murustetuilla kaurakekseillä. Leikkaa valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ja lisää joukkoon.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkän malliseen leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Laita jo hieman jäätyneen seoksen pinnalle marjat ja muutama murustettu marenki.

Kumoa semifreddo tarjoiluvadille tai tarjoa suoraan vuoasta.

Voit valuttaa pinnalle hieman vaaleaa luomusiirappia kastikkeeksi. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker