Marjaisa limekakku

10–12:lle tunti + hyytyminen
Marjaisa limekakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava.
Marjaisa limekakku
Arvioi: (28kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl perunajauhoja
    • 3 rkl kaakaojauhetta
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl vettä
    • 3 valkuaista
    • 4 dl kuohukermaa
    • 400 g vaniljarahkaa
    • 2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 5 liivatelehteä
    • ¾ dl limemehua

    Koristeluun

    • marjoja
    • 2 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

    2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 min. Jäähdytä pohja.

    3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

    4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

    5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

    6. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.

    7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.

    8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker