Marjaisa glögikakku

Jouluinen hyydytetty kakku kuorrutetaan pakastemarjoilla ja glögijuomalla.

8–10 annosta

noin 8 tuntia

Arviot (43 kpl)

Ainekset

Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Kostutus
½ dl maitoa
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
½–1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä

Pinnalle
400 g pakastemarjasekoitusta
3 dl vahvaa glögijuomaa
3 liivatelehteä
vettä

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja jäähdytä.

Vuoraa sama paistovuoka uudella leivinpaperilla. Laita jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja tuorejuusto sekä piparkakkumauste.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Ripottele pinnalle marjat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta glögi. Purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.  Anna liemen jäähtyä hetki.

Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuokaan marjojen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Siirrä tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.