Marjaisa glögikakku

8–10 annosta noin 8 tuntia
Jouluinen hyydytetty kakku kuorrutetaan pakastemarjoilla ja glögijuomalla.
Marjaisa glögikakku
Arvioi: (31kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 munaa
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ¾ dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ tl kanelia

    Kostutus

    • ½ dl maitoa
    • ½ tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 4 liivatelehteä
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
    • 100 g sulatettua valkosuklaata
    • ½–1 tl piparkakkumaustetta
    • ½ dl vettä

    Pinnalle

    • 400 g pakastemarjasekoitusta
    • 3 dl vahvaa glögijuomaa
    • 3 liivatelehteä
    • vettä

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

    Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja jäähdytä.

    Vuoraa sama paistovuoka uudella leivinpaperilla. Laita jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja tuorejuusto sekä piparkakkumauste.

    Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon.

    Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

    Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

    Ripottele pinnalle marjat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Kiehauta glögi. Purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.  Anna liemen jäähtyä hetki.

    Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuokaan marjojen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

    Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Siirrä tarjoiluvadille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker