Marjahyve talon tapaan

2–4 annosta 30 minuuttia
Marjahyve on helppo jälkiruokaherkku, joka sopii tarjottavaksi isollekin joukolle.
Marjahyve talon tapaan
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl vadelmia
  • ¾ dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrute

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl neljän viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pehmeä marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria

Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja kaada marjat reunalliseen uunivuokaan. Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla. 

Sekoita kuorrutteen ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle. Kypsennä marjahyvettä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten. Pursota marengista nokareita tai tankoja kuorrutteen päälle. Laita vielä hetkeksi uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vinkki!
Käytä erilaisia kauden marjoja sellaisenaan tai marjasekoituksina. 
  

Reseptin on laatinut

Dansukker