Marja-pähkinämarenkikakku

Upean kesäinen ja marjainen pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen.

10 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

125 g hasselpähkinäjauhetta
2 dl Dansukker Fariinisokeria
5 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Marjamousse
1 ½ dl mustikoita
1 ½ dl vadelmia
1 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tuoreita marjoja

Ohjeet

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos. 

Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alaritilätasolla noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte.

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia. Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua 2–3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.

Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.