Marja-pähkinämarenkikakku

10 annosta 1½ tuntia
Upean kesäinen ja marjainen pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen.
Marja-pähkinämarenkikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 125 g hasselpähkinäjauhetta
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Marjamousse

  • 1 ½ dl mustikoita
  • 1 ½ dl vadelmia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria
  • tuoreita marjoja

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos. 

Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alaritilätasolla noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte.

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia. Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua 2–3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.

Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin on laatinut

Dansukker