Ainekset
Taikina
200 g margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä tai neilikkaa
1/2 dl marjasurvosta
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
(tuoreita marjoja)
Ohjeet
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa taikina ja täyte kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50–60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.
Kumoa kakku. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Koristele halutessasi marjoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.