Marja-mausteraitakakku

8 annosta 1½ tuntia
Helppotekoisessa kahvikakussa on marjaraidat tiikerikakun tapaan. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Marja-mausteraitakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 200 g margariinia
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 munaa
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1/2 dl mantelirouhetta
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl inkivääriä tai neilikkaa
    • 1/2 dl marjasurvosta

    Vuokaan

    • voita tai margariinia
    • korppujauhoja

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria
    • (tuoreita marjoja)

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa taikina ja täyte kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50–60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.

    Kumoa kakku. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Koristele halutessasi marjoilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker