Marenkiunelma (gluteeniton)

12:lle 1½ tuntia
Gluteeniton marenkiunelma koostuu britakakun tyyliin kakkulevystä ja marenkikerroksesta sekä kerma-rahkatäytteestä.
Marenkiunelma (gluteeniton)
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 125 g leivontamargariinia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 keltuaista
    • 1 ½ dl Provena Gluteeniton Kaurainen Jauhoseosta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl maitoa tai hedelmämehua
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Marenki

    • 2 valkuaista
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Täyte

    • 2 dl kuohukermaa
    • 200 g maustettua rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai vanilja)
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • kiivejä, viinirypäleitä, mansikoita

    Koristeluun

    • paahdettuja mantelilastuja, marjoja ja hedelmiä
    • Dansukker Tomusokeria

    1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

    2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienin erin, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

    3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.

    4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Kuori ja lohko kiivit. Puolita viinirypäleet ja viipaloi mansikat.

    5. Leikkaa jäähtynyt torttu kahteen osaan. Levitä pohjan päälle täytteen aineet. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja marjoilla sekä hedelmillä. Viimeistele tomusokerilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker