Marenkikakkua, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa

Marenkikakkua, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

2 marenkikakkupohjaa
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g mansikoita
300 g papaijaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
n. 20 g vaniljahalvaa

Kuori ja kuutioi papaija. Poista mansikoista kannat. Grillaa papaijakuutioita alumiinisessa grillivuoassa välillä käännellen. Mausta vaalealla siirapilla.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä puolet kermavaahdosta marenkikakkupohjan päälle. Laita pinnalle puolet papaijasta ja mansikoista (voit halkaista mansikat). Ripottele pinnalle vaniljahalvaa. Laita toinen marenkikakkupohja päälle ja levitä pinnalle loput kermavaahdosta, papaijakuutiot, mansikat ja vaniljahalva. Valuta päälle hieman vaaleaa siirappia. Tarjoa heti.

Marenkikakkupohjien valmistus
2 pyöreää pohjaa, halkaisija noin 20 cm

1 munanvalkuainen
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota valkuainen puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan 20 cm kokoisiksi kiekoiksi. Paista 100 asteessa muutaman tunnin ajan, kunnes marenki on rapeaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker