Mantelisuklaapiiras

8 annosta
Mantelisuklaapiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
100 g marsipaania tai mantelimassaa
50 g margariinia
50 g mantelijauhetta
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g tummaa suklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa marsipaani silpuksi ja vatkaa joukkoon margariini, mantelijauhe, sokeroimaton kaakaojauhe, vehnäjauhot ja kananmunat. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Kaada seos piirasvuoan päälle ja paista piiras 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lisäksi halutessasi vaahdotettua kermaa, vaniljavaahtoa tai jäätelöä. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker