Ainekset
Taikina
125 g voita tai margariinia
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 muna
Täyte
500 g omenoita
250 g marsipaania
3 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
Ohjeet
1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä kylmässä 30 minuuttia.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele taikina piirasvuokaan ja pistele siihen reikiä.
3. Sekoita marsipaani ja kananmunat. Lisää jauhot ja niiden jälkeen maito. Kaada seos vuokaan.
4. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Painele lohkot marsipaaniseokseen. Ripottele ruokokidesokeri päälle.
5. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Tarjoillaan haaleana tai kylmänä, mielellään kevyesti vatkatun kermavaahdon tai ranskankerman, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.