Mantelinen omenakakku punssikerman kera

4–6 annosta
Mantelinen omenakakku punssikerman kera
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

4–6 omenaa
1 dl vettä
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g manteleita
50 g saksanpähkinöitä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 1/2–2 dl vispikermaa
2 rkl punssia

Lohko kuoritut ja siemenkodattomat omenat. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon omenalohkot. Ota kattila liedeltä ja anna seistä pari minuuttia. Valuta omenalohkot siivilässä ja pane voideltuun piirakkavuokaan.
 

Jauha mantelit ja rouhi pähkinät. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelit ja pähkinät. Kaada taikina omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
 

Vatkaa kerma. Lisää punssi. Tarjoa omenakakku haaleana punssikerman kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker